Direktlänk till inlägg 20 december 2008
Jag har sett tesorten Dilmah omnämnas i flera olika sammanhang den senaste tiden, eftersom det nu lanseras i butik här i Sverige. Tidigare har det endast funnits tillgängligt på vissa hotell. I senaste numret av Topphälsa (nr 1, 2009) har man pratat med Dilhan Fernando, som var på besök från Sri Lanka för att representera temärket. För några veckor sedan fick jag smakprov på två av Dilmahs smaker och utifrån det har jag inget att klaga på. Egentligen vet jag inte vad som gör märket så speciellt, men något borde det vara med tanke på den uppmärksamhet det får.
På Dilmahs hemsida står det att teet odlas under etiska förhållanden och alltid är färskt, eftersom det bara går några dagar från plockning till att det läggs i täta kuvert. De beskriver färskheten som viktig för att bevara vitaminer, mineraler och antioxidanter, samt för smakens skull. Dilmah är det familjeföretag, ett av världens tio största teföretag som har 60-årig erfarenhet av teproduktion. Jag tror säkert att man vinner på att marknadsföra sig just som ett familjeföretag, för visst låter det fint?
Topphälsa betonar några saker man bör tänka på, för att få teet riktigt bra. Jag har själv märkt av hur mycket vattnets värme kan påverka olika tesorter, vilket poängteras i tidningen. De skriver att man inte ska låta vattnet stormkoka, utan allra helst ta det redan när de första bubblorna syns. Till vitt eller grönt te ska vattnet inte överstiga 70 grader och till Oolongte bör vattnet inte överstiga 50 grader. Dessutom ska man låta teet dra längre tid än de flesta av oss har vana. I tidningen skriver man att snittiden för hur länge en tepåse får dra i England är 30 sekunder, fast att svart te egentligen bör få dra 3-5 minuter och grönt te i ungefär 2 minuter.
Nu har jag fixat och trixat med det här bloggbytet länge nog. Bloggnamnet blev inte hälsorelaterat, eftersom jag helt enkelt inte kunde hitta något som kändes riktigt rätt. Numera hittar ni mig på http://vixies.blogg.se ...
Tanken var att jag skulle titta på Lets dance igår kväll, men istället fastnade jag i att försöka förstå hur man gör en snygg bloggdesign. Det är inte helt lätt att veta vad som är vad, egentligen så det blev en hel del "prova sig fram". För tillf...
Alla dieter är lika bra, eller lika dåliga beroende på hur man vill se på det. Så skriver Aftonbladet i en artikel som publicerade igår. En amerikansk studie där 800 överviktiga eller feta personer fått äta enligt fyra olika dieter bekräftar att det ...
Ni kanske minns att efter nyår bestämde mig för att inte äta något godis under åtta veckor (förmodligen minns ni det, eftersom jag tjatat om det nästan dagligen). Nu har hur som helst veckorna passerat och jag har - som jag skulle vilja beskriva det ...
Äntligen fredag, som man brukar säga. Eftersom jag varit hemma hela veckan och skrivit C-uppsats känns det egentligen inte som så stor skillnad att det är helg, eftersom jag vet att jag kommer pyssla och plocka med skolarbetet ändå. Det börjar dessut...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|